Door Triple €nergy aangeboden zonnepanelen:

U kunt bij ons een keuze maken uit verschillende type panelen. Dit heeft te maken met de configuratie die u wordt aangeboden en rekening houdende met de wensen van de klant. Zo kunt u kiezen voor een poly kristallijne of een mono kristallijne model. Het verschil tussen deze panelen kunt u vinden op onze website onder de rubriek Techniek. Tevens kunt u een keus maken uit het verschil in de totaal opbrengst ofwel rendement van het paneel. Dit is wat een paneel per stuk kan opbrengen, ook wel Watt piek genoemd. Het rendement hangt dan weer af van de windrichting waarin ze geplaatst kunnen worden. Daarnaast is er in het uiterlijk (esthetisch) ook verschil te zien.

Verschil tussen polykristallijne en mono-kristallijne zonnepanelen

Het enige wezenlijke verschil tussen poly- en monokristallijne panelen is dat de zwarte monokristallijne zonnepanelen een iets hogere efficiëntie hebben dan de blauwe polykristallijne zonnepanelen. Dit houdt in dat de zwarte zonnepanelen in principe in staat zijn om meer opbrengst per vierkante meter te halen uit zonne-instraling. Echter, dit is alleen het geval op niet te warme zonnige dagen, oftewel dagen met hoge zonne-instraling. Op de overige dagen, warme zonnige dagen en bewolkte dagen, zullen de polykristallijne beter presteren. Enerzijds doordat de panelen minder warm worden en er daardoor minder vermogensverlies optreedt en anderzijds doordat de polykristallijne panelen meer diffuse zonne-instraling opvangen. Aangezien we in Nederland vrij weinig dagen hebben met volle zonne-instraling zien we dat de verschillen in opbrengst tussen poly- en mono-kristallijne panelen over het jaar gemeten klein zijn. Vandaar dat ons advies is: gaat u voor de beste verhouding tussen opbrengst en geïnvesteerd vermogen, dan gaat u voor polykristallijne zonnepanelen. Gaat u voor een goede opbrengst maar vindt u het uiterlijk ook belangrijk, dan moet u gaan voor de volledig zwarte monokristallijne zonnepanelen.

Onderstaand een korte uitleg word gegeven over de verschillen. Monokristallijne zonnepanelen, over het algemeen zijn dit zwarte zonnepanelen.Triple Energy past monokristallijne zonnepanelen toe met een zwarte omlijsting en totaal zwarte glasplaat. De zonnepanelen zijn dus volledig zwart. Een voordeel van deze zonnepanelen is dat rendement hoger is in vergelijking met polykristallijne zonnepanelen. Tegenwoordig worden er wel rendementen gehaald van zo’n 17 procent. Een nadeel is, om deze hogere rendementen te halen, er een duurder productie-proces wordt gebruikt dan bij de polykristallijne zonnepanelen. Daardoor zijn deze zonnepanelen ook duurder. Bij deze panelen is het vermogensbehoud t.o.v. polykristallijne zonnepanelen hoger. Het vermogensbehoud bij monokristallijne zonnepanelen is 92% na 10 jaar en na 25 jaar is dit nog 82%.Polykristallijne zonnepanelen. Over het algemeen zijn polykristallijne zonnepanelen,de blauwe zonnepanelen (zie de afbeelding rechts). Het rendement van deze zonnepanelen is lager ten op zichte van de monokristallijne zonnepanelen. Daarentegen zijn ze wel goedkoper. Omdat het productieproces goedkoper is. De afname van het vermogensbehoud is hoger dan bij de monokristallijne zonnepanelen. Zo is het vermogensbehoud hier na 10 jaar nog 90% en na 25 jaar nog ruim 80%.
-Welke te kiezen?
-De keuze van het soort zonnepaneel verschilt per situatie.
-Hoeveel panelen kunt u kwijt?
-Hoe belangrijk vindt u het aanzicht van de panelen?

 

Door ons te leveren merken zonnepanelen:

 
 
     


 

 

Zie onderstaand schema voor geleverde panelen:


       

 

Montage systemen:

             

  

Mocht U na het zien van onze website interesse hebben of informatie willen over onze producten,
neem dan contact met ons op en er wordt zo spoedig mogelijk een afspraak met u gemaakt.